JBL feirer tre kvart århundrer, og er fortsatt synonymt med episk lyd. Og Harman International signaliserte jubileet under pressearrangementet CES 2021, med fokus på å markedsføre nye moderne tilkoblede produkter og teknologier for bil-, forbruker- og bedriftsmarkedet. For å feire 75-årsjubileet for det verdenskjente lydmerket, introduserte JBL 100 Classic 75-høyttaleren, med det ikoniske 1970-tallet retro JBL L100 Classic-designet og skumgitteret, sammen med den spennende og retro-utseende JBL SA750 integrerte forsterkeren.

I løpet av sin bemerkelsesverdige historie har JBL holdt seg tro mot visjonen om lydkvalitet og innovasjon etablert av grunnleggeren James B. Lansing. En viktig bidragsyter til mange av musikkindustriens mest ikoniske arrangementer og arenaer, verdsatt av profesjonelle for sin overlegne lyd og av forbrukere for sin oppslukende energi, gir JBL fortsatt musikk til liv i dag.

Spesialiteten til denne innovasjonen er en nøye oppmerksomhet på detaljer. Når JBL designer et nytt produkt, utvikler det sine egne løsninger, oppfinner sine egne teknologier og lager egne verktøy med vilje til å følge den banebrytende ånden av innovasjon hvor enn den måtte føre. Gjennom flere tiår har JBLs ingeniører jobbet med talent og lidenskap for å produsere et mangfold av banebrytende teknologier, utvikle bransjeledende lyd og sette nye standarder for fremragende kvalitet innen design.

Fra kino til hjemmekino, fra Hi-Fi til hodetelefoner, fra bærbare høyttalere til lyd i bilen, har JBL kartlagt sin egen vei og bygget en arv av innovasjon – høstet Grammy-priser, Oscar-priser og utbredt anerkjennelse fra verdens mest berømte musikere og forbrukere underveis.

“JBLs innovative design og lydarv er enestående. Hvilket annet navn i bransjen har vært en så viktig faktor for musikalsk popkultur og har vært i stand til å tåle tidstesten? At arven i stor grad skyldtes JBLs absolutte forpliktelse til kvalitet, innovasjon og å holde forbrukerens front og sentrum, “sier Dave Rogers, president, Harman Lifestyle Division. “Lytteropplevelsen har alltid vært JBLs ledende lys, og etter hvert som tiårene har gått har JBL kontinuerlig tilbudt rike og givende lyd- og livsstilsopplevelser for lyttere overalt.”

En eksepsjonell arv De siste 75 årene har JBL spilt en unik rolle i musikkhistorien, med et spesielt sted i hjertet av episke begivenheter og sentrale øyeblikk – som Woodstock, Grateful Dead Wall of Sound og Tomorrowland – ved siden av noe av verdens største talent. JBLs arv med eksepsjonell lyd begynte i 1946 med grunnleggeren, James B. Lansing, en inspirert ingeniør med smak for innovasjon som våget å drømme stort. Fra kinoer til sportsbegivenheter, fra jazzklubber til konsertarenaer, fra rekordinnstilte bærbare høyttalere til hodetelefoner som skifter spill, har JBL konsekvent bidratt til utviklingen av lydgjengivelse i profesjonelle, hjemlige, bilindustri-, multimediaapplikasjoner og tilkoblede teknologier. I dag brukes JBL-høyttalere i mer enn halvparten av verdens kinoer, idrettsarenaer og musikksteder, og med godt over 100 millioner bærbare høyttalere som selges globalt, er JBL den bærbare lydlederen og det raskest voksende hodetelefonmerket på planeten.

I ånden av Harmans oppdrag å skape minneverdige, forhøyede opplevelser og vise at innovasjon fortsatt er livsnerven til JBL, fremmet selskapet et online arrangement for å presentere sine nyeste produkter og også for å introdusere noen få, veldig spesielle, jubileumsbegrensede produkter . Blant de nye luksuriøse lydproduktene som er kunngjort, er den nye L100 Classic 75-høyttaleren som har det ikoniske 1970-tallet retro JBL L100 Classic-designet, inkludert en ikonisk svart Quadrex skumgitter og utsøkte finérskap i teak. Med bare 750 par av dette historiske produktet tilgjengelig, har den eksklusive høyttaleren et unikt signert bakmerke og ekthetsbevis for å feire jubileet.

Det andre produktet er JBL SA750 integrert forsterker. Inspirert av de vintage JBL SA600 og SA660 integrerte forsterkerne fra 1960- og 1970-tallet, er den nye JBL SA750 en passende hyllest til det innovative lederskapet som JBL konsekvent har demonstrert siden grunnleggelsen i 1946. SA750 har et ikonisk retroinspirert freset aluminiumsflate. panel med volum-, balanse- og inngangsknapper og heftige brytere for strøm, demp, direkte, MC

JBL 75th Anniversary Edition L100-høyttaler 75 år etter JBLs grunnleggelse og 51 år etter introduksjonen av JBLs ikoniske L100 Century-høyttalere, feires de to banebrytende begivenhetene med lanseringen av den begrensede utgaven JBL L100 Classic 75 – et eksklusivt uttrykk for den legendariske best- selger JBL L100 høyttaler.
“Vi har sett enorm suksess med den nyeste L100 Classic-modellen som vi introduserte høsten 2018,” sier Jim Garrett, Senior Director, Product Strategy and Planning, Luxury Audio, Harman. “Vi trodde det ikke var noen bedre måte å hedre 75-årsjubileet for JBL-merket enn med en begrenset utgave av den kanskje mest ikoniske høyttaleren gjennom tidene. Denne enestående høyttaleren er bestemt til å bli en høyt ettertraktet modell av musikkelskere over hele verden.

” Den mest umiddelbart slående egenskapen til L100 Classic 75 er den vakre finér i teak, som pryder alle sider av høyttalerkabinettet. Trefinishen kompletteres med en svart Quadrex skumgitter med JBL-logo i gull og sort. Spesielle utgave-merker finnes på forsiden og baksiden av høyttaleren, inkludert en minneplate som inkluderer signaturen til den viktigste systemingeniøren, Chris Hagen, samt det individuelle parnummeret av den totale produksjonen på 750 par. Akustisk har L100 Classic 75 en forbedret woofer-fjæringsdesign og et revidert nettverk for å inkludere bi-wire-funksjoner via en førsteklasses inngangskopp med doble sett med gullbelagte bindingsstolper. L100 Classic 75 selges som et matchet par-system og inkluderer et sett med JS-120 gulvstativ. Hele systemet sendes inne i en spesiallaget trekasse med kunstverk i begrenset utgave på sidepanelene.

L100 Classic 75 har JT025Ti2-4 1-tommers (25 mm) Titanium dome diskanthøyttaler parret til en bølgeleder med en akustisk linse for optimal integrering til JM125PC-8 5-tommers (125 mm) støpt ramme, mellomstorskrue med ren masse ligger rett under. Det vertikale HF- og MF-transdusearrangementet er litt forskjøvet til høyre for bashøyttaleren nedenfor, med HF- og MF-dempere plassert øverst til venstre på frontplaten. Lave frekvenser leveres av JW300SW-8 12-tommers (300 mm) støpt ramme, hvit pure-pulp-kjeglehøyttaler som fungerer i et bassreflekskapslingssystem som er innstilt via et enkelt, foran skyte portrør med blusset utgang.

75-årsjubileum JBL SA750 integrert forsterker
Hvis veggene i JBLs store Northridge, CA designsenter kunne snakke, ville de synge utmerkelsene til 75 år med banebrytende akustisk, transduser og elektronisk design. De kan også snakke om innvirkningen av JBLs innovasjoner på musikk, filmer og kringkastingslyd, men de kan godt gå tapt for ord for å fange lydteknikk og design av den nye 75-årsjubileet JBL SA750 Integrated Amplifier.

JBL SA750 integrert forsterker har et ikonisk retroinspirert freset aluminiums ansiktspanel. Den retro-chic av JBL SA750 design er i motsetning til toppmoderne forsterkningsteknologi med klasse G og streaming-protokoller, inkludert Google Chromecast og Apple Airplay 2. SA750 inkluderer også en høyoppløselig DAC, en bryterbar MM / MC phono-inngang, støtte for UPnP trådløs, full MQA-filavkoding, og er Roon Ready, pluss en rekke ekstra premium lydfunksjoner, inkludert Dirac Live-romkalibrering for optimal ytelse i ethvert lytterom.

Hjertet til den integrerte JBL SA750-forsterkeren er en høyytelses klasse G-forsterker som leverer 120W strøm per kanal til 8Ω og 220W per kanal til 4Ω. Dette klasse G-designet, hevder Harman, gir “upåklagelig lydkvalitet og effektivitet som fungerer som en klasse A-forsterker for signaler på lavt nivå og bytter inn en ekstra strømforsyning for store transienter og dynamiske bølgeformer. Resultatet er utrolige detaljer og nøyaktighet ved lave nivåer , lav crossover forvrengning og høy strøm kapasitet for ekstreme strømkrav. “

Tilkobling inkluderer Ethernet og WiFi med UPnP for tilkobling til et hjemmenettverk; USB for å spille av filer fra flyttbare minnestasjoner; Ethernet og RS-232 seriell kontroll for tredjeparts kontrollsystemer; to optiske og to koaksiale digitale innganger, og seks par analoge RCA-innganger. JBL SA750 har to par bindende høyttalerkontakter, en 3,5 mm ekstra inngang på frontpanelet, en 3,5 mm hodetelefonutgang og en stereo RCA-forforsterkerutgang.

“SA750 kombinerer appellen til retro-design med de nyeste romoptimaliserings- og streamingteknologiene i markedet,” sier Jim Garrett, Senior Director, Product Strategy & Planning, Harman Luxury Audio. “Det er det beste fra begge verdener – fortid og nåtid – og skaper allerede betydelig spenning blant audiofiler og entusiaster som vi har forhåndsvist den til. “

oversatt fra https://audioxpress.com/news/jbl-kicks-off-75th-anniversary-with-new-100-classic-75-loudspeaker-and-sa750-integrated-amplifier

0
No products in the cart