Du er født med to ører for at du skal kunne oppfatte retning og dybde i lyden du hører. Det hjelper oss i hverdagen, men gir oss også muligheten til å kunne nyte musikk. Og ved hjelp av to høyttalere kan vi få følelsen av at musikeren sitter rett ved siden av oss.

Er du en som er glad i musikk og ønsker å få mest mulig ut av den? Da er multirom perfekt for deg. Hos Audiocenteret er vi eksperter på installering og anbefalinger når det kommer til installering av multirom. Hvis du ønsker mer informasjon om hva multirom er og hva det innebærer, kan du lese videre.

Fordelene med multirom

Er du lei av å ta med deg høyttaleren fra rom til rom? Med multirom kan du ha flere høyttalere rundt om kring i huset som kan spille sammen over wifi. Ikke bare kan du spille samme musikk, du kan også spille forskjellig i hvert rom!

Høyttalerne som brukes er kompatible med hverandre, og kan derfor både spille musikk synkronisert eller separert. Dette innebærer blant annet at dersom du ønsker å spille ulik musikk i forskjellige rom, er dette lekende lett med multirom. Og hvis du ønsker å spille av musikk, eller radio eller noe annet og ha det synkronisert i alle rom, styres dette enkelt gjennom en app.

Siden Multirom er laget for å spille av musikk, radio eller filmer, betyr dette at dersom du spiller av musikk, blir ikke denne avbrutt om noen ringer deg eller sender melding.

Ta en kikk på noen av våre tidligere prosjekter og få litt inspirasjon

 

Kjøkken innredning med integrert lydsystem

Kjøkken innredning med integrert lydsystem

Diverse kjøkken prosjekter"Forvandle kjøkkenopplevelsen din med kraften av lyd! Med integrerte lydsystemer kan du nå nyte musikk, podcaster og mer mens du lager mat, rengjør eller underholder gjester. Si farvel til store høyttalere og ledninger som roter til...

les mer
Baderom innredning (integrert lyd og bilde)

Baderom innredning (integrert lyd og bilde)

Diverse baderom prosjekter"Forvandle badet ditt til et spa-lignende tilfluktssted med integrert lyd. Tenk deg å slappe av i et varmt bad, omgitt av de beroligende lydene fra naturen eller favorittmusikken din. Med integrert lyd på badet ditt er mulighetene uendelige....

les mer

Alt du trenger å vite om Multirom Hifi

Introduksjon:

Multirom Hifi er en stadig mer populær trend innen hjemmelyd, som lar deg nyte kvalitetslyd i flere rom i hjemmet ditt. Enten du vil lytte til musikk, se på film eller spille spill, kan multirom lyd gi deg en overlegen opplevelse. I denne bloggposten skal vi utforske hva multirom Hifi er, hvordan det fungerer, og hvilke fordeler det kan gi deg som forbruker. Vi skal også se på de beste produktene på markedet, og gi deg tips om hvordan du kan komme i gang med multirom Hifi.

Hva er Multirom Hifi?

Multirom Hifi er en løsning som gir deg muligheten til å spille lyd i flere rom samtidig. Dette kan være alt fra enkel strømming av musikk til hele hjemmekinoanlegg. Multirom Hifi-systemer består av høyttalere, forsterkere, receivere og annet utstyr som er spesielt designet for å fungere sammen. Med multirom Hifi kan du enkelt styre musikk og lyd i forskjellige rom, ved hjelp av en app eller fjernkontroll.

Hvordan fungerer det?

Multirom Hifi fungerer ved at lyden distribueres fra en sentral kilde til forskjellige rom i hjemmet ditt. Dette kan være en musikkspiller, TV, datamaskin eller annet lydkilde. Lyden distribueres gjennom et nettverk av kabler eller trådløse enheter, som er koblet til høyttalere og forsterkere i hvert rom. Multirom Hifi-systemer kan også omfatte annet utstyr som subwoofere, prosessorer og lydprosessorer.

Hvilke fordeler gir Multirom Hifi?

Multirom Hifi gir en rekke fordeler som kan forbedre lydopplevelsen din hjemme. For det første kan du lytte til musikk eller se på filmer i flere rom samtidig. Dette betyr at du ikke trenger å bære rundt på en bærbar høyttaler eller å gå fra rom til rom for å justere lyden. Du kan også tilpasse lyden i forskjellige rom, avhengig av rommets størrelse og form. Multirom Hifi-systemer gir også mulighet for trådløs streaming, slik at du kan lytte til musikk fra en rekke forskjellige kilder, inkludert Spotify, Apple Music og Tidal.

De beste produktene på markedet:

Det finnes et bredt utvalg av multirom Hifi-produkter på markedet, og det kan være vanskelig å velge det riktige for ditt hjem. Her er noen av de beste produktene på markedet, som kan gi deg den ultimate lydopplevelsen:

 

  • Yamaha MusicCast
  • GoogleCast
  • Apple Airplay
  • Roon

Yamaha MusicCast

Yamaha MusicCast er perfekt til Multirom. Yamaha MusicCast er designet spesifikt til å være den perfekte og letteste måten å spille og styre musikk i en bolig. De forskjellige høyttalerne er perfekte til ulike funksjoner, og den banebrytende teknologien gjør det enkelt å bruke. For deg betyr dette ingen flere unødvendige kabler!

MusicCast er serien som er laget spesielt til å kunne styres enkelt. Disse høyttalerne er kompatible med hverandre, og kontrolleres gjennom en app på mobilen. Du behøver kun én høyttaler for å sette i gang et multirom. Å legge til flere høyttalere vil gjøre det mulig å bygge ditt eget stereoanlegg som er perfekt tilpasset deg og dine behov. Er du en person som vil ha en hjemmekino, eller foretrekker du intens bass når du spiller av musikk? Med MusicCast er alt mulig.

Det er også mulig å få multirom integrert i rommet ved at høyttalerne bygges i veggene eller taket. Hvis du ikke er stor fan av høyttalere rundt i huset, er dette perfekt for deg. Med innebygget høyttalere integrert i rommet slipper du synlige ledninger, og når du spiller av musikk eller ser på TV, vil lyden oppleves som om den kommer fra veggen – kvaliteten er fortsatt like god.

Ønsker du mer informasjon om Yamaha MusicCast, kan du lese mer på Yamaha sin nettside.

Ta kontakt med oss

Har du spørsmål angående våre produkter eller andre henvendelser? Ta kontakt med oss! Du kan også ta en kikk på de andre varene vi har på nettsiden vår.

Vi ser frem til å høre fra deg!

En av nøkkelfaktorene du bør vurdere når du setter opp et multiroms lydsystem er typen høyttalere som skal brukes. Det er flere typer høyttalere å velge mellom, inkludert høyttalere i taket, vegghøyttalere og bokhyllehøyttalere.

Takhøyttalere

Takhøyttalere er et populært valg for lydsystemer i flere rom fordi de er enkle å installere og kan plasseres diskret i taket. De er vanligvis innfelt og går sømløst inn i taket, og gir et rent og diskret utseende. Høyttalere i taket har også en tendens til å ha en bredere lydspredning, noe som gjør at de kan gi god lyddekning for større rom.

In-wall-høyttalere

In-wall-høyttalere ligner på i-tak-høyttalere, men er installert i veggen i stedet for i taket. De kan også monteres innfelt og gli inn i veggen, og gir et rent og diskret utseende. Vegghøyttalere har en tendens til å ha en smalere lydspredning enn høyttalere i taket, noe som gjør dem bedre egnet for mindre rom.

Bokhyllehøyttalere

Bokhyllehøyttalere er et annet populært valg for lydsystemer i flere rom. De er vanligvis plassert på en hylle eller et stativ, og kan enkelt flyttes rundt om nødvendig. Bokhyllehøyttalere har en tendens til å ha en mer fokusert lydspredning enn høyttalere i taket eller i veggen, noe som gjør dem bedre egnet for mindre rom eller for bruk som surroundhøyttalere i et hjemmekinooppsett.

Når du har valgt hvilken type høyttalere du vil bruke, er det viktig å vurdere plasseringen av høyttalerne i hvert rom. Den ideelle plasseringen vil avhenge av størrelsen og formen på rommet, samt typen høyttalere som brukes. Generelt bør høyttalere plasseres i ørehøyde og like langt fra veggene for å sikre best lydkvalitet.

En annen nøkkelfaktor å vurdere når du setter opp et multiromslydsystem er hvilken type forsterker eller mottaker du skal bruke. Forsterkere og mottakere er ansvarlige for å drive høyttalerne og behandle lydsignalene. Det finnes flere typer forsterkere og mottakere å velge mellom, inkludert integrerte forsterkere, forforsterkere og surroundrecievere.

Integrerte forsterkere er et godt valg for mindre flerroms lydsystemer, da de kombinerer både en effektforsterker og en forforsterker i en enkelt enhet. De er vanligvis rimeligere enn separate effektforsterkere og forforsterkere, og er enklere å sette opp.

Forforsterkere er et annet alternativ for lydsystemer med flere rom. De er ansvarlige for å behandle lydsignalet og sende det til en egen effektforsterker. Forforsterkere pleier å være dyrere enn integrerte forsterkere, men kan gi bedre lydkvalitet.

Surroundlydmottakere er et godt valg for større lydsystemer med flere rom eller for bruk i et hjemmekinooppsett. De er i stand til å behandle flere lydkanaler og kan gi en mer oppslukende lydopplevelse. Surroundlydmottakere kan også brukes til å bytte mellom ulike lydkilder, for eksempel en TV, en Blu-ray-spiller eller en spillkonsoll. I tillegg til høyttalere og forsterkere

I tillegg til høyttalere og forsterkere/receivere er det flere andre komponenter som er viktige å ta hensyn til når man setter opp et flerroms lydanlegg. Disse inkluderer kilder, som musikkstrømmetjenester, CD-spillere og platespillere, samt kontrollsystemer, som dedikerte kontrollere, mobilapper eller taleassistenter som Amazon Alexa eller Google Assistant.

Når du velger kilder for et multiroms lydsystem, er det viktig å vurdere hvilken type musikk du vil lytte til, samt kvaliteten på lydfilene. Strømmetjenester som Spotify og Tidal tilbyr lydfiler av høy kvalitet, mens CD-spillere og platespillere gir en mer analog lytteopplevelse.

Kontrollsystemer er også en viktig komponent i et multiroms lydsystem. De lar deg enkelt velge og kontrollere lyden som spilles av i hvert rom, justere volumet og bytte mellom ulike lydkilder. Dedikerte kontrollere, mobilapper og taleassistenter

Bakgrunnsinformasjon om musikkanlegg

Før du går ut og kjøper et musikkanlegg, er det viktig å forstå hva som utgjør et godt system. Et typisk musikkanlegg består av fire hovedkomponenter: en forsterker, høyttalere, lydkilder og kabler.

En forsterker tar et lavt signal fra en lydkilde og øker det til et høyere nivå som kan drive høyttalerne. Det finnes to typer forsterkere: integrerte forsterkere og effektforsterkere. Integrerte forsterkere inneholder både en forforsterker og en effektforsterker i samme enhet. Effektforsterkere krever en separat forforsterker for å gi et lignende signal.

Høyttalere er en av de viktigste komponentene i et musikkanlegg. De konverterer elektriske signaler til lydbølger som du kan høre. Det finnes to hovedtyper høyttalere: stativhøyttalere og gulvhøyttalere. Stativhøyttalere er vanligvis mindre og billigere, mens gulvhøyttalere gir bedre lydkvalitet og er dyrere.

Lydkilder er enheter som spiller av musikk eller annet innhold, for eksempel CD-spillere, streaming-tjenester eller platespillere. Det er viktig å velge en lydkilde av god kvalitet for å oppnå best mulig lyd.

Kabler er ofte undervurdert, men de spiller en viktig rolle i å overføre signalet mellom enhetene. Det er viktig å bruke kabler av god kvalitet for å unngå signaltap og forvrengning.

Høyttalere til flere rom

Hvis du ønsker å ha musikk i flere rom, kan du vurdere å installere et multiromsystem. Dette er et system som lar deg spille musikk i flere rom samtidig, men med forskjellig lyd i hvert rom. Det finnes flere forskjellige typer multiromsystemer tilgjengelig, og valget avhenger av dine behov og budsjetter.

Hvis du ønsker å ha høyttalere som ikke tar opp plass eller er synlige, kan du vurdere innbyggingshøyttalere. Disse høyttalerne installeres direkte i vegger eller tak, og kan gi god lyd uten å ta opp plass i rommet.

Hvis du ønsker å ha skjult lyd, kan du vurdere å bruke en lydplanke eller et lydpanel. Disse enhetene gir god lyd og kan plasseres diskret under eller over en TV eller på en vegg.

Hjemmekino

Hjemmekino er en annen populær funksjon i musikkanlegg. Hjemmekino kan gi en mer realistisk filmopplevelse, med surroundlyd og dyp bass. For å få best mulig hjemmekinolyd, trenger du en receiver eller prosessor som støtter surroundlyd, og et sett med høyttalere som er spesielt utviklet for hjemmekino.

Når du skal kjøpe en forsterker, er det flere faktorer som kan påvirke valget ditt. Her er noen ting å vurdere:

  1. Effekt: Effekten til en forsterker måles i watt. Jo høyere wattstyrken er, jo høyere volum kan du oppnå uten å miste kvalitet. Men husk at høyere effekt ikke alltid betyr bedre lyd. Vurder romstørrelsen og høyttalerne dine når du velger en forsterker med riktig effekt.
  2. Kanaler: Antall kanaler du trenger, avhenger av antall høyttalere du skal bruke. De fleste hjemmekinoanlegg har 5 eller 7 kanaler, men du kan også finne forsterkere med færre eller flere kanaler.
  3. Tilslutninger: Sjekk hvilke tilkoblingsmuligheter forsterkeren har. Noen har flere HDMI-innganger, noen har optiske og koaksiale digitale innganger, mens andre har analoge innganger. Pass på at forsterkeren har de tilkoblingene du trenger for å koble til de enhetene du har.
  4. Funksjoner: Noen forsterkere har ekstra funksjoner som innebygd Bluetooth, WiFi eller til og med strømmetjenester som Spotify og Tidal. Disse funksjonene kan være praktiske hvis du vil koble til enheter uten ledninger eller streame musikk fra nettet.
  5. Merke: Det er mange merker å velge mellom, og det kan være vanskelig å vite hvilken som passer best for deg. Gjør litt research og les anmeldelser fra andre kunder. Kjente merker som Yamaha, Arcam, JBL og AVM har alle gode alternativer.

Når du har vurdert disse faktorene og funnet en forsterker som passer dine behov, kan du glede deg over å ha fantastisk lyd i hjemmet ditt. Lykke til med kjøpet!

0
No products in the cart