Multirom

Ingen jobb for stor eller for liten. Vi påtar oss alle typer oppdrag.

Hjemmekino

Flerkanals sone enheter til de rommene du trenger full TV integrasjon eller har 2 tilhørende soner i åpen løsning

Stereo

2 kanals sone enheter til de rommene du ikke trenger en fullverdig TV/Kino integrasjon

Innfelte høyttalere

Skjult lyd!

Bygg høyttalerene inn i vegg eller tak, ingen synlige kabler eller store bokser

Les litt om multirom

Du er født med to ører for at du skal kunne oppfatte retning og dybde i lyden du hører. Det hjelper oss i hverdagen, men gir oss også muligheten til å kunne nyte musikk. Og ved hjelp av to høyttalere kan vi få følelsen av at musikeren sitter rett ved siden av oss.

Er du en som er glad i musikk og ønsker å få mest mulig ut av den? Da er multirom perfekt for deg. Hos Audiocenteret er vi eksperter på installering og anbefalinger når det kommer til installering av multirom. Hvis du ønsker mer informasjon om hva multirom er og hva det innebærer, kan du lese videre.

Fordelene med multirom

Er du lei av å ta med deg høyttaleren fra rom til rom? Med multirom kan du ha flere høyttalere rundt om kring i huset som kan spille sammen over wifi. Ikke bare kan du spille samme musikk, du kan også spille forskjellig i hvert rom!

Høyttalerne som brukes er kompatible med hverandre, og kan derfor både spille musikk synkronisert eller separert. Dette innebærer blant annet at dersom du ønsker å spille ulik musikk i forskjellige rom, er dette lekende lett med multirom. Og hvis du ønsker å spille av musikk, eller radio eller noe annet og ha det synkronisert i alle rom, styres dette enkelt gjennom en app.

Siden Multirom er laget for å spille av musikk, radio eller filmer, betyr dette at dersom du spiller av musikk, blir ikke denne avbrutt om noen ringer deg eller sender meldin

Hva er ett mutirom system?

Et multiroms system er et lydanlegg som er designet for å kunne levere lyd til flere rom eller soner i en bolig eller bygning. Dette kan gjøres ved hjelp av trådløse høyttalere eller ved å koble høyttalerne til en sentral enhet som sender lydsignalene til høyttalerne i de ulike rommene. Et multiroms system kan gi deg muligheten til å ha forskjellig musikk eller annet lydinnhold i hvert rom, eller du kan spille samme lyd i alle rommene samtidig.

 

Hva koster ett mutirom system?

 

Prisen på et multiroms system kan variere sterkt avhengig av hvilken type system du velger og hvilke funksjoner det har. Du kan få enkle systemer som bare gir deg muligheten til å spille lyd fra en enhet i flere rom, mens mer avanserte systemer kan ha flere forskjellige kilder for lyd, fjernkontroll og andre funksjoner. Prisen kan også variere avhengig av hvor mange høyttalere og soner systemet dekker, og om det er trådløst eller krever ledninger mellom høyttalerne og sentralenheten. Det kan derfor være lurt å sammenligne ulike multiroms systemer og rådføre deg med oss før du velger et system.

Hvor begynner jeg?

 

Start med å tenke på hvilke rom du kan tenke deg og ha lyd i, ta så med de rommene du synes det hadde vært moro og ha lyd i. Så kan du begynne å tenke deg at du skal bevege deg rundt i huset ditt fra rom til rom, legg så inn høyttalere i rommene du ønsker deg, synes det hadde vært moro og ha og de rommene som ligger mellom disse rommene (altså rommene du vil bevege deg i for å komme deg mellom de andre aktuelle rommene) Dette vil være ditt ultimate oppsett som vil gi deg musikkglede i mange år fremover.

Må jeg ha lyd i så mange rom?

 

Du må ingenting, men vi vil anbefale deg sterkt og i minstefall trekke rør (og tar nøyaktig mål) til kabler til alle aktuelle steder for høyttalere. Dette er en billig jobb (som du også kan gjøre selv) som gjør at du alltid vil ha mulighet til og få ditt ultimate oppsett. (Og husk flere høyttalere gir jevnere lydspredning gjør at du kan spille på lavere volum)

Kan forsterker stå på teknisk rom?

 

Ja er det enkle svaret. Forsterkerene kan stå hvor som helst så lenge alt av kabler er trukket dit forsterkeren står og stedet den står har tilgang til husets internett.

Hvordan og hvilke typer rør skal trekkes?

 

Dette kommer an på diameteren på kabelene som brukes. Vi anbefaler 16-20mm rør til høyttaler og subwoofer-kabler og prøv å unngå 90 graders vinkler så godt det lar seg gjøre. Vi anbefaler også 4-leder høyttalerkabel så du kan trekke ett rør per høyytalerpar, trekk ett rør til første høyttaler og ett rør videre til neste høyttaler. På denne måten vil du få halvparten så mange rør å trekke. Til HDMI kabler o.l vil vi anbefale 32-50mm rør. Er det lange strekk kan det være lurt og bruke optiske HDMI kabler og gjerne med avtagbar plugg så blir det lettere å trekke gjennom.

Hvordan sette opp ett mutiromsystem?

 

Følg disse trinnene for å sette opp et multiroms lydsystem:

Velg en sentral hub eller kontroller for systemet. Dette kan være et dedikert flerromssystem, for eksempel et MusicCast eller Sonos system, eller en enhet som en smarthøyttaler eller hjemmekinomottaker som har innebygde multiromsfunksjoner (Airplay, GoogleCast etc).

Koble den sentrale huben eller kontrolleren til hjemmenettverket ditt ved hjelp av en Ethernet-kabel (anbefales) eller WiFi. Dette vil tillate huben å kommunisere med de andre høyttalerne og enhetene i systemet.

Velg høyttalerne eller enhetene du vil bruke i flerromssystemet. Disse kan inkludere trådløse høyttalere, lydplanker, TV-er eller andre enheter som er kompatible med den sentrale huben eller kontrolleren.

Koble høyttalerne eller enhetene til den sentrale huben eller kontrolleren ved hjelp av enten WiFi eller en kablet tilkobling, avhengig av typen hub og høyttalere du bruker.

Følg instruksjonene i brukerhåndboken til sentralhuben eller kontrolleren for å konfigurere flerromsinnstillingene og legge til høyttalerne eller enhetene i systemet.

Bruk den sentrale huben eller kontrollerens app eller fjernkontroll til å spille av musikk eller annen lyd i flere rom i hjemmet ditt.

Nyt ditt flerroms lydsystem!

Eksempler på multirom-pakker

Hvorfor handle hos oss?

Rask kundeservice

Få hjelp når du trenger det, vi er tilgjengelig alle dager morgenog kveld på telefon eller mail:

Mail: sales@audiocenteret.no

Telefon: 99275154, 40064844

Ordne alt på ett sted

Vi kan følge deg gjennom hele kjøpsprosessen fra planlegging til ferdig oppsett. Vi kan overta all kontakt med utbygger /elektriker etc. om ønskelig. Vi tilbyr alt fra konsultasjon til ferdig monterte produkter.

Gratis konsultasjon

Stort eller lite prosjekt, vi bistår deg gjerne på veien.

Absolutt ingen kjøpeplikt.

Samarbeidspartnere

Aasheim Bygg og Eiendomsprosjekt

Elektroteam Hemsedal

El-metier AS

Krøderen Elektro

Ring oss: 99 27 51 54

Få en gratis befaring og tilbud

Vi kommer gjerne på en gratis befaring så vi kan gi deg et grundig og uforpliktende tilbud

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Navn
0
No products in the cart